logo-type

Haberler

SOSYAL DİYALOG VE KOBİLER TOPLANTISI ŞEHRİMİZDE YAPILDI

SOSYAL DİYALOG VE KOBİLER TOPLANTISI ŞEHRİMİZDE YAPILDI

Toplantıda açılış konuşmasını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı ve Kıdemli Program Görevlisi (SPO) Cafer YILMAZ yaptıktan sonra, Takım Lideri Karl FELDENGUT tarafından proje sunumu yapıldı. 
Oturum Başkanlığını, Proje Eğitim Uzmanı Prof. Dr Rüçhan IŞIK’ın yaptığı toplantının l. Oturumunda, KOSGEB uzmanı Cuma DELİOĞLU tarafından Ülkemizde ve Gaziantep’te KOBİ lerin Durumu ve AB Dublin Vakfından Araştırma Müdürü Timo KAUPPINEN tarafından Sosyal Diyalog ve KOBİ ler konulu birer konuşma yapıldı.
Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı, Kıdemli Program Görevlisi (SPO) ve Forum Başkanı Cafer YILMAZ tarafından Sosyal Diyalog ve KOBİ ler konulu bir forum sunuldu. 
Toplantıya, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu,Gaziantep Ticaret Odası adına, yönetim kurulu üyesi Necmettin AY, Gaziantep Sanayi Odası adına, Genel Sekreter Kürşat GÖNCÜ, Örnek Sanayi Sitesi adına,Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet HARATOĞLU, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut BOZ ve sendika temsilcileri katıldı. 
KOBİ’lerin amacı ve bugünkü durumunun tartışıldığı toplantıda, ortak görüş olarak KOBİ’lerin adının olduğu, fakat ne yazık ki kendisinin olmadığının altı çizilerek, sivil toplum örgütlerince KOBİ denilince akla ne geldiğinin açıklanması istendi. Daha sonra, toplantıda bir konuşma yapan GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU şunları söyledi: “ KOBİ nin ilk harfi olan “K” biziz, fakat son harfi biz değiliz. Bu tür toplantılarda ilk akla gelen bizleriz. İş uygulamaya geldiğinde maalesef hatırlanmıyoruz. Ankara bizim adımıza kredi çıkartıyor, fakat bu krediler bize kesinlikle ulaşmıyor. Bize projelerinizi yapın getirin denir, projemizi üretip, gittiğimizde ise “kredinin bittiği ve geç kaldığımız” söylenir. Bizlere verilen sözler ve vaatler hep havada kaldı. Bizim adımıza çıkartılan krediler başkalarına dağıtılır. Sözde her yerde varız, fakat aslında hiçbir yerde yokuz. Bizleri öcü gibi göstermekteler. Bizlere (küçük) denmesinden asla utanmıyoruz. İnanıyoruz ki, küçük esnaf ve sanatkârlarımız ülke ekonomisinin hamalı ve lokomotifidirler. Biz ülkemize verdiğimiz hizmetle ancak gurur duyarız. Bu tür toplantılar bizlerin faydasınaymış gibi gösterilse de, konuşulanlar hep sözde kalır. Bu toplantılar bize bir fayda sağlamayacaksa bizleri neden çağırıyorsunuz? Tüm senaryo bizim üzerimize kurulu olmasına rağmen, figüranlık yapmaktan bıktık artık. Bize de bir fayda sağlayacaksanız, sağlayın artık “ dedi.