logo-type

Haberler

 “İş Yeri Temelli Öğrenme ve Mikro İşletme Destek Programı” nın 3. fazına başlıyoruz.

“İş Yeri Temelli Öğrenme ve Mikro İşletme Destek Programı” nın 3. fazına başlıyoruz.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) olarak Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliği ile ilk uygulamasına 2021 yılında başladığımız “İş Yeri Temelli Öğrenme ve Mikro İşletme Destek Programı” olarak tanımlanan projemizin 3. Faz çalışmaları 07.08.2023 tarihinde imzalanan sözleşme ile fiilen başlamıştır.

Projenin 2. Fazında yürütülen çalışmalar neticesinde %80 oranında kayıtlı istihdam sağlanarak kayda değer bir başarı sağlanmıştır. Bu çalışmaların neticesi olarak proje 30.10.2025 tarihine kadar uzatılmıştır.

İki bileşenden oluşan proje kapsamında Gaziantep ilinde kayıt dışı işletme ve çalışanların kayıtlılık süreçlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda “İş Yeri Temelli Öğrenme (İŞMEP)” programı kapsamında yerelde %50 Türk ve %50 GKAS vatandaşlardan oluşan hedef grubun kayıtlı istihdama katılımları sağlanarak istihdamı gerçekleştiren işletmelere maaş ve SGK pirim destekleri verilmektedir. Diğer taraftan GESOB bünyesinde kurulan “Bilgi Merkezi (BİLMER)” faaliyetleri ile kayıt dışı işletmelerin kayıtlılık maliyetleri (Belediye Ruhsatı, Oda sicil Kaydı ve E-İMZA) proje kaynakları ile desteklenirken yine kayıt dışı çalışanların çalışma izin başvuru ve maliyetleri proje tarafından fonlanmaktadır.

Gaziantep ilimizde faaliyette olan tüm esnaf ve sanatkar işletmelerimiz sektör ayrımı olmaksızın bu desteklerden yararlanabilecektir. GESOB olarak yerelde kayıt dışılık ile mücadelemiz kurumsal olarak devam ederken esnaf ve sanatkarlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına uluslararası kurumlarla yürüttüğümüz iş birlikleri ile gerekli fonlara erişim sağlanarak esnaf ve sanatkarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Proje olanaklarından yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız, aşağıda yer alan iletişim kanalları üzerinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerdir.

 

Esnaf Destek Hattı          : 444 35 91

GSM                                : 0549 177 27 00 – 0549 170 27 00

Mail                                  : eğitim@gesob.org.tr

Web                                 : www.gesob.org.tr