logo-type

Haberler

Önemli Olan Kanunun Uygulamaya Konması !


Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, büyük mağazalar ile ilgili yasa taslağının hazırlandığını belirterek, “Eski yasa da bizim için yeterliydi ancak uygulanmıyordu. Bizim endişemiz, yeni yasanın uygulanıp uygulanmayacağıdır” dedi.
Küsbeoğlu, hipermarketlerle ilgili yasanın 1990’lı yıllarda hazırlandığını, ancak kanunun uygulanması yönünde 10 yıldan bu yana ciddi bir çalışma yapılmadığını söyledi. Bu konudaki şikayetlerini zaman zaman Başbakan, bakanlar ve ilgili kuruluşlarla görüşerek dile getirdiklerini ve sıkıntıları bildirdiklerini anlatan Küsbeoğlu, büyük hipermarketlerin, gün boyunca uzun bir süre hizmet verdiğini ve her türlü ürünün satışını yaptıklarını kaydetti.
Büyük mağazaların yılın her gününde açık olduğunu ifade eden Küsbeoğlu, şöyle konuştu: “Bu süpermarketler yılın her günü açık ve her türlü ürünü satıyorlar. Yani kent içinde satılacak ürünü de satılmayacak ürünü de satıyorlar. Biz bu ürünlerin satışına karşı değiliz ancak bu konuda yürürlükte olan yasalar uygulanmadı. Son zamanlarda bu konuyla ilgili yaptığımız çalışmalar ciddi şekilde TBMM’ye yansımıştır. Yıllardan bu yana süregelen sıkıntıya nedense pek sahiplenen de olmadı. Şu anda esnaf çok ciddi şekilde kriz yaşamaktadır. Bu nedenle artık hipermarketlerin şehir dışına alınması, metrekarelerinin belirlenmesi ve mesai saatleri konusunda belirlenen yasanın uygulanmasını istiyoruz. Eski yasa da yeterliydi. Ama, bu yasada, eski yasa gibi uygulanmayacaksa yenisine gerek yok.'