logo-type

Haberler

Ömer Küsbeoğlu, Ekmeğe yapılan zammı geri çektik dedi

Ömer Küsbeoğlu, Ekmeğe yapılan zammı geri çektik dedi


Küsbeoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 3 yıl boyunca Gaziantep te ekmeğe zam yapmadıklarını ancak gelen talep üzerine yaklaşık 3 ay önce ekmeğe zam kararı aldıklarını anımsattı. 

Ekmeğe yaptıkları zamdan sonra yapılan denetimlerde gramaj kurallarına uyulmadığının belirlendiğini kaydeden Küsbeoğlu, bu nedenle gramaj ve fiyatlarda yeni düzenlemeler yaptıklarını bildirdi. Küsbeoğlu, şöyle konuştu: 

“Daha önce 134 gram olan ekmeği, Gıda Yasası na aykırı olması nedeniyle 100 grama düşürdük. Ancak ekmeğin gramajının düşmesi üzerine Gaziantep te kalitesiz ekmek çıkmaya başladı. Bu nedenle pideyi 150 grama çıkartarak, kilogram fiyatını ise 1,5 YTL den, 1,35 YTL ye çektik. Bugünden itibaren bu fiyatlar geçerlidir... 

Üç ay önce ekmek fiyatlarında değişiklik yaparken, francala ekmeğin kilogramının 1,5 YTL ye satılması yönünde karar alınmıştı. Ancak Gaziantep te francala ekmek yapan fırıncıların tamamı bir adet francalayı 200 gram yerine 150 gram olarak çıkarttı ve alınan karara uyulmadı. Halktan bu konuda sürekli tepkiler gelmesi üzerine, francalanın kilogramını 1,5 YTL den, 1,25 YTL ye çektik.

Küsbeoğlu, üç ay önce vermiş oldukları zammı geri çektiklerini, ifade ederken, “Önümüzdeki günlerde buğday taban fiyatında, işçilik ve katkı maddelerine ciddi bir zam geldiği takdirde fiyatları eski miktara çıkarabiliriz, ancak ciddi bir zam gelmediği takdirde, fiyatlar bu şekilde kalacaktırö dedi. 

Vatandaşların, fırınlar ile ilgili şikayetlerini kendilerine bildirmelerini isteyen Küsbeoğlu, gramaj ve fiyat tarifesi konusunda tüm şikayetleri değerlendireceklerini sözlerine ekledi.