logo-type

Haberler

GESOB-SODES TANITIM TOPLANTISI

GESOB-SODES TANITIM TOPLANTISI

 

SODES Projeleri; GAP Eylem Planı çerçevesinde GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın geliştirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla oluşturulan, sosyal ihtiyaçları kısa sürede karşılamak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylanan ve desteklenen projelerdir.


Gaziantep ilimizde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanarak Gaziantep Valiliğimize sunulan yaklaşık 300 adet projenin ön değerlendirmesi sonucu seçilen 109 adedi Devlet Planlama Teşkilatına sunulmuştur. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yapılan değerlendirme sonucu Gaziantep’ten 37 adet proje desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Desteklenmeye uygun bulunan projelerden birisi de; Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) tarafından istihdam hedefli olarak hazırlanan ve sunulan “CNC TEZGAH OPERATÖRLÜĞÜ MESLEK KURSU” projesidir.

Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği arasında 05.12.2008 tarihinde imzalanan sözleşmeye dayalı olarak yürütülen bu proje 01.01.2009 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan 6 ay süreli ve meslek kazandırma hedefli bir projedir.

Projenin kamuoyuna tanıtımı amacıyla yerel protokolün, oda başkanlarının ve genel sekreterlerinin, İŞKUR destekli diğer eğitimlerimizden mezun olan kursiyerlerimizin, GESOB Yönetim Kurulunun ve yerel basının katılımı ile 17.02.2009 tarihinde ikramlı bir toplantı yapılmıştır.

Bu proje ile İŞKUR’da kayıtlı EML Torna-Makine-Tesviye Bölümü, MYO Makine Bölümü mezunu, 18-29 yaş grubunda 15 işsiz gencin CNC Tezgah Operatörü olarak yetiştirilmek üzere eğitime alınıp mesleki nitelikleri yüksek elemanlar olarak Gaziantep Makine-Metal Sektörüne kazandırılması hedeflenmektedir.

Eğitim programı; günde 8 saat, haftada 5 gün üzerinden toplam 400 saat olarak 50 fiili günde tamamlanacaktır. Eğitim süresince kursiyerlerin yol ve yemek giderlerinin karşılanmasına destek olmak amacıyla proje kapsamında günlük 6 TL ücret ödenecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara MEB, GESOB, İŞKUR ve MEKSA Vakfı onaylı belge verilecektir.

Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizin, sektörde istihdam edilebilirlikleri arttırılmış olacaktır.

Ekli Görseller