logo-type

Haberler

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA GAZİANTEP TİCARET ODASINDA TÖREN YAPILDI

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA GAZİANTEP TİCARET ODASINDA TÖREN YAPILDI

 En güzel kutlamalara imza attık. Bu nedenle iftihar ediyorum. Ahilik altın bileziktir. Bizi babalarımız ‘eti senin kemiği benim’ diye ustalarımıza emanet ederlerdi. Ahi dediğiniz dağıtan değil toplayan, yıkan değil yapandır” şeklinde konuştu. 

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, ahiliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “Ahilik dayanışmadır, eskiden borç alınırken senet yoktu, dayanışma vardı. Ahilik şerefli bir oluşumdur. Kaftandan dolayı çok teşekkür ediyorum, bu kaftan üniversiteden aldığım fahri doktora kadar beni mutlu etti” dedi.  Konukoğlu daha sonra; “Gaziantep’te bir çocuğun kardeşi olduğu zaman ona pabucun dama atıldı derler. Halbuki öyle değilmiş, bir ustanın yetiştirdiği çırak bir pabuç yaptığı zaman o pabuç heyete geliyor, heyet bu pabucu beğenmezse ahi başkanı pabucu tutup dama atıyor. Yani bir usta yetiştiremezsen pabuç dama atılıyor, ahilik bu kadar önemli” ifadelerini kullandı.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Gaziantep  Vali Yardımcısı Uğur Aladağ’a plaketini takdim ederken, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise Orhan Ali Yetkin, Memik Kömürcü’ye ödüllerini verdi. Vali Yardımcısı Uğur Aladağ  daha sonra SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’na ödülünü takdim etti. Konukoğlu daha sonra, Bahattin Dabanıyastı ve Enver Kayalı’ya ödüllerini takdim ederken, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav; Meçhan Ulutaş ve Sami Alagöz’e, GTO Başkanı Eyüp Bartık; Emin Helvacıkara, ve Asım Kökoğlu’na,GSO Başkanı Adil Konukoğlu; Mahmut Konukoğlu ve İhsan Demirci’ye ödüllerini takdim etti. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu; Bekir Akıncı ve Atilla Emrullah’a, GTO Başkanı Eyüp Bartık; Prof. Dr. Bilgehan Pamuk ve Çeled Uşaglar Tiyatro Topluluğu adına Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Orhan Uslu’ya ödüllerini takdim etti.

Ekli Görseller